Stránky

pátek 23. srpna 2013

Královna Extravagance se chce na US Open ukázat i tenisově

Ačkoliv ve své dosavadní kariéře v singlu na titul v okruhu WTA dosud nedosáhla a jejím zatím největším úspěchem bylo vítězství v mixu v Melbourne 2012, je osmadvacetiletá Bethanie Mattek-Sands v tenisových arénách naprosto nepřehlédnutelná díky šokujícímm módním kreacím.


Legíny ala noční můra z továrny na tapety.
Bethanie na tréninku před Fed-Cupovým
utkáním USA v únoru 2011.                  
  Foto Keystone (Tagesanzeiger.ch)          


Tennis Lady Gaga zbožňuje zbraně, bojová psí plemena a šaty, které by si nikdo jiný neoblékl. Ale na nastávajícím US Open chce všem ukázat, že kromě toho je i výjimečnou tenistkou.






Foto Keystone (Tagesanzeiger.ch)

Byť se svou největší kamarádkou na okruhu Saniou Mirzaovou dosahují slušných výsledků v deblu, od letošního Roland Garros, kdežto se probojovala až do osmifinále (přičemž ve druhém kole vyřadila Na Li), sází Bethanie vše na singl. A úspěchu podřizuje vše. Její aktuální režim stravy znamená: žádná káva, žádná vajíčka, nic z pšenice či kravského mléka. Dietě své dcery musela maminka podřídit i recepturu rodinného tradičního narozeninového dortu. Bethanie trpí nezvykle vysokým počtem alergií, naposledy jí bylo diagnostikováno 26 alergických reakcí, od lepkových produktů až po papáju a ananas.

Příští týden bude Bethaninou první soupeřkou švédská Francouzka Mathilde Johansson, pokud Bethanie potvrdí své ambice, mohla by ji ve třetím kole očekávat finalistka z letošního Wimbledonu Sabine Lisicki, v osmifinále eventuélně Agnieszka Radwanska. Nicméně Bethanie si letos věří. Díky dietě už netrpí bolestmi, kvůli kterým promarodila větší část poslední zimy.



Největší oporou budou pro Bethanie, která v povinných formulářích WTA uvádí váhu 66 kg, její manžel Justin (cca 86 kg), s kterým se brali již po třetím rande, a rodinný mazlíček Ruger (cca 76 kg), pejsek afrického plemene Boerboel, které dosud nebylo oficiálně zařazeno do psích klasifikačních tabulek a tak dosud není známo české pojmenování, tudíž se musíme spokojit s doslovným překladem z afrikánštiny - farmářský pes.



Bethanie v NY již z dálky rozeznáme tradičně také díky charakteristickým podkolenkám. Ty ovšem nejsou módním výstřelkem, ale v podstatě zdravotní pomůckou. "Jedná se o stahovací punčochy, trpím špatným prokrvováním", vysvětluje Bethanie.






Bohužel nebo spíše bohudík asi Bethanie v příštích dnech nezopakuje superkreaci z Wimbledonu 2011, která se postarala o opravdu velké pozdvižení.






Kromě tenisové rakety bere Bethanie do ruky nejraději pistoli. "Je to příjemné a legrační, jít na střelnici a pro jednou trénovat něco jiného než tenis. Zatím nejsem žádná super skvělá střelkyně, ale jednou bych chtěla být. A moje ctižádost mne k tomu také popohání. Trefit terč a navíc doprostřed je prostě nádherný pocit. Bum." Tolik Bethanie.

Žádné komentáře:

Okomentovat