Stránky

pátek 24. srpna 2012

Nick Bolletieri před US Open

Tenisový guru Nick Bolletieri má rozhodně co říci, nicméně k nadcházejícím  tenisovým událostem se vyjadřuje poměrně vzácně a vždy stručně. The Tennis Space měl to štěstí a čest, že mu  byl poskytnut exkluzivní rozhovor, v němž se vyjádřil k duu Williams, Federerovi, Djokovičovi, Murraymu a Del Potrovi.


Serena bude dle jeho názoru rozhodně jednou z favoritek, jen je nutno mít na paměti, že ve Flushing Meadow se hraje 14 dní a každý hráč či hráčka udělá vše, pokud čelí porážce. Serena má tendenci pomalejšího rozjezdu v počátcích turnajů s postupným přechodem k maximu. Pokud se dostane ke své hře, je nejlepší hráčkou v dějinách tenisu. 
K Venus poznamenává: Vrátila se k pohodové hře. Její budoucnost závisí nejen na jejím zdraví, ale i na jejím hladu po vítězství. 
K mužskému okruhu: Murray hraje nejlepší tenis ve své kariéře, vítězství v Londýně mu pomoho k přesvědční, že může porážet i velikány. Ovšem otázka je, jak je na tom fyzicky, viz Cincinnati. 
Federer? Výjimečný sportovec, jak technicky tak mentálně, navíc je jeden z mála hráčů, kteří se v průběhu hry dostanou až na dno, nepoloží se a dotáhnou zápas k vítězství. A nutno vzít v úvahu změny v jeho bekhendu, který je teď výrazně agresívnější. 
Djoković podává na Tour nejkomplexnější výkony a bude patřit k největším favoritům. To samé platí pro Del Potra, otázkou je, do jaké míry ovlivní jeho hru nedávné zraněnění levého zápěstí. 

Volně převzato z TennisWorld USA.

Žádné komentáře:

Okomentovat