Stránky

úterý 5. června 2012

Soumrak sténání?

Ač obě nejhlasitěji sténající hráčky na okruhu nadále disponují značným počtem příznivců, okruh odpůrců  jejich hlasitého projevu se neustále rozšiřuje. A Viktorija Azarenka i Maria Šarapova to v posledních dnech pocítily na vlastní kůži.
Maria, ač psychicky značně odolná, byla v neděli viditelně překvapena, že naprostá většina diváků fandí soupeřce, tedy Kláře Zakopalové (pro kterou to ovšem musel být životní šok, neboť svým naštvaným výrazem až dosud, myšleno tím do prvního kola na Roland Garros, fanoušky hromadně odpuzovala). A nejen to, diváci si dokonce dovolili na krásnou Marii pískat a bučet a potlesk z ochozů po skončení zápasu rozhodně nebyl takový, jaký by se dal očekávat po vyčerpávající tříhodinové námaze.



Mariina noční můra, Vika, deklasována v sobotu Dominikou Cibulkovou, se setkala při páteční přípravě s jiným projevem odpůrců sténání. Diváci obklopující tréninkový dvorec, na kterém Vika poctivě se sparingpartnerem pilovala údery na Dominiku, si kupodivu vůbec nevážili příležitosti vidět zdarma potící se světovou jedničku při tvrdé práci a dovolili si napodobovat její sténání. Ač intenzita diváckého sténání zdaleka nedosahoval hlasitosti Viky, dá se z jejích úderů vyčíst jistá rozpačitost, nejistota, až znechucení. Těžko říci, zdali divácký projev měl vliv na pozdější pro Viku tragický zápas s Dominikou, ale nutno konstatovat, že pro Viku by nemělo být finančním problémem zaplatit si trénink v hale od diváků izolované. To by ovšem byl začátek konce její pozitivní komunikace s fanoušky.



Žádné komentáře:

Okomentovat