Stránky

středa 6. června 2012

Špičkové hráčky nedokáží vyjmenovat první pětku!

Tak tohle byl pro autora tohoto blogu menší šok, ten byl do středy 6. června 2012 odpoledne skálopevně přesvědčen, že mezi Top 100 pouze sebestředná Maria Šarapova a maximálně 2 či 3 další hráčky, které do elity na rozdíl od Marii pronikly omylem, by si dovolily neznat aktuální pořadí v Top 10.
Realita je zcela jiná, hráčky nejsou schopny dát dohromady ani první pětku. Připomeňme si, že pořadí vpředu se zrovna moc často nemění, po letošním Melbourne se světovou jedničkou stala Viktorija Azarenka, následovaná Marii Šarapovovou, na třetí příčku se usadila Petra Kvítová. Tu ze třetí příčky odsunula v dubnu o patro níž Agnieszka Radwańska, na pátou příčku se před French Open posunula Serena Williams.


Agnieszka Radwańska pod dohledem sestry Urszuly dokázala dát dohromady správně první trojku, pak po těžkém zamyšlení a velmi špatné nápovědě mladšího sourozence se snažila na čtvrté místo nacpat Sam Stosur, když u tazatelky s klokany neuspěla, vzpomněla si na kamarádku Petru ... hurá, takže Sam byla posunuta na příčku pátou. Že toto umístění okupuje Serena, si vybavila s velkou námahou.


Naďa Petrova bryskně vyjmenovala Viku a Marii, pak těžce přemýšlela nad číslem 3, ale trefila se. Pak si správně tipla pětku, ale číslo 4, to byl pro Naďu velký problém, nejprve se na něj snažila vecpat zástupkyni asijské velmoci, nakonec po velkém duševním boji a drobných nápovědách tazatelky si na Péťu vzpomněla.


Jelena Bovina se již nějakou dobu v Top 50 nepohybuje, její přehled tudíž kapku koliduje s dobrými časy již ale nějakou dobu odvátými. Na třetí místo ještě sice rovněž po krátkém duševním boji zařadila  správně Agnieszku, i když stejně jako Naďa se snažila na trojku posadit Na Li. Ovšem obsazení dalších dvou příček, to už na Jelenu bylo moc. Za Číňanku posadila Jelenu Janković, která momentálně v žebříčku sídlí mimo Top 20.


Nuže, nakonec deblové partnerky Sania Mirza a Bethannie Mattek-Sands, byť týmově spolupracovaly, tak nedopadly lépe (ale ani hůře) nežli jejich kolegyně. Třetí místo po těžkém zamyšlení tiply správně, na Petru by si nevzpomněly pravděpodobně ani v alkoholickém opojení.



Na závěr ještě pro přehled první desítka k 28.5.2012:

1. Azarenka Viktoria
2. Sharapova Maria
3. Radwanska Agnieszka
4. Kvitová Petra
5. Williams Serena
6. Stosur Samantha
7. Li Na
8. Bartoli Marion
9. Wozniacki Caroline
10. Kerber Angelique

Volně převzato z www.womenstennisblog.com.

Žádné komentáře:

Okomentovat