Stránky

pátek 23. srpna 2013

Včera bylo, dnes snad bude ... 23. srpna 2013

Petra Kvitová se prodrala v New Havenu do semifinále dalším "tříseťákem" a upevnila si bezkonkurenční vedení v počtu třísetových duelů sehraných v letošním roce.  Vzhledem k houževnatosti její semifinálové soupeřky, Kláry Zakopalové, kterážto má navíc dlouhá třísetová klání plná nečekaných obratů rovněž v oblibě, lze další tříseťák očekávat s pravděpodobností okolo 78 %. Sázkové kanceláře kupodivu vyznávají jinou matematiku a "fandí" Petřinému vítězství 2:0 výrazně více než 2:1. Za povšimnutí též rozhodně stojí, že díky Petrám (Kvitová a Cetkovská) a Kláře se z české účasti ve finále v New Havenu stává od letoška tradice.

Druhé semifinále obstará dvojice sestávající se z bývalé světové jedničky Caroline Wozniacké, která v případě postupu  do finále zadělá na další tradici, neboť by měla možnost zde zvítězit popáté, což by bylo vzhledem k jejímu věku nejen kuriózní, nýbrž i úctyhodné, a Simony Halepové, která by se zase do historie New Havenu zapsala, jako první finalistka, která si nechala zmenšit prsa.
Petra Kvitová za uplynulých 24 hodin dosáhla úctyhodného skóre v diskusích na Tenisportálu, kdežto byla prodrbána ve 224 komentářích (započítány diskuse ke 4 článkům).
Kvalifikace US Open 2013 nepřinesla větší překvapení. Kristýně Plíškové se přes optimistická předsevzetí z loňského roku nepodařilo vystoupat v žebříčku cíleným směrem a ve 2. kole kvalifikace byla vyřazena domácí teenagerkou Louisae Chiricoovou, která se v žebříčku aktuálně vyskytuje na 451. pozici. V závěrečném kole mužské kvalifikace svedl los dohromady jména, která bychom tam asi běžně neočekávali. Obr s dělovým podáním Ivo Karlović se po kolapsu vrátil na kurty a o hlavní soutěž se utká s trápičem českých daviscupových hvězd Andrejem Golubjevem, zatímco Philipp Petzschner, před pár lety číslo 35 v žebříčku, musí v dnešním utkání porazit šestnáctiletého Jareda Donaldsona. Zřídka vídaný kousek se povedl jinému německému tenistovi Julianu Reisterovi, který hráči rovněž od západních sousedů, Timu Pützovi, nadělil zlatý set, tedy lidově řečeno, nepustil mu ani fiftýn. Pozor, neplést se Zlatým kanárem...

Žádné komentáře:

Okomentovat