Stránky

sobota 25. května 2013

Roland Garros - Den nultý

Tak jsme přece jen dočkali. Pořadatelé sice podle všeho čekali na předpověď počasí pro jednotlivé kurty a rozmístění a pořadí zápasů do poslední chvíle tajili, nakonec se rozhodli nic neriskovat a na dvorci Philippe Chatriera zítra v 11.00 zastoupí sluníčko úsměv Any Ivanovićové.
I v pokračování dějství na hlavním kurtu se bude na co dívat, neboť Serena Williams se pokusí nezopakovat loňské fiasko a po ní Rogera Federera a jeho letošní filozofii "méně hrát, o to více si užít" španělský mládenec Pablo Carreno-Busta. Na dalších kurtech uvidíme kromě řady stálic a několika na okruzích zřídkakdy vídaných exotických jmen i dva české zástupce, a to pohlednou Petru Cetkovskou, která se po vleklém zranění kotníku pokusí o návrat na ztracené pozice z léta 2012, a Jana Hájka, jenž by mohl navázat na solidní výkon v Düsseldorfu z počátku tohoto týdne.

Poněvadž letos se tenisové weby předpověďmi expertů zrovna nehemží, zkusme si stručně projít alespoň pavouka žen a zkusit pár tipů:

V horní čtvrtině by Serenu Williamsovou mohly ve druhém a třetím kole prověřit Caroline Garcia a Sorana Cirstea, ale, při vší úctě k oběma děvčatům, by oba zápasy měly být pro Serenu pouhou rutinou. Ale v osmifinále by mohla Serena narazit na Robertu Vinciovou či Anastázii Pavljučenkovou, kteréžto by mohly Serenu aspoň trošku potrápit. Soukromý tip autora blogu pro osmifinálový zápas této části - Serena porazí Anastázii před zraky Martiny Hingisové. Ve čtvrtfinále by se mohly střetnout Serena a Angelique Kerber, která by ale musela porazit v prvním kole soukmenovkyni Monu Barthelovou, načež by na cestě do čtvrtfinále mohla narazit na Varvaru Lepčenkovou, Jekatěrinu Marovovou, Carolinu Wozniackou, Lauru Robsonovou nebo i Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Pikantním zápasem 1.kola v této části pavouka rozhodně bude souboj Caroline Wozniacké a Laury Robsonové.

V další čtvrtině je nejvýše nasazená Agnieszka Radwaňska, jejíž letošní antuková sezóna je sice komplikována zraněním, ale pokud se chytí, mohli bychom se těšit na potencionální osmifinálový souboj s Anou Ivanovićovou. Tip autora blogu na čtvrtfinálový souboj - Ana Ivanović podlehne Sáře Erraniové.
Zajímavý zápas 1. kola: Sestry sester proti sobě - Venus Williams proti Urszule Radwaňské.

Ve třetí čtvrtině by mohlo dojít na čtvrtfinálový zápas mezi Viktorijí Azarenkovou a Li Na, i když se jim do toho bude snažit promluvit takové hráčky, jako jsou Maria Kirilenko, Marion Bartoli, Kaia Kanepi či Klára Zakopalová.
Zajímavý zápas 1.kola v této části pavouka: Klára proti Káje.

Ve spodní části pavouka by si mohla Petra Kvítová ve čtvrtfinále zopakovat souboj s Marií Šarapovovou, asi bude hodně záležet na počasí, které by letos mohlo Petře sednout. První vážnou soupeřkou by pro ni měla být až Lucie Šafářová a pak by si mohla zopakovat antukový souboj se Samanthou Stosurovou. Maria Šarapova by, při letmém pohledu na spodní patra pavouka, do čtvrtfinále měla doslova proletět.
Zajímavý zápas 1.kola nejen pro české fanoušky: Lucie Šafářová versus Jamie Hampton.

Žádné komentáře:

Okomentovat