Stránky

sobota 21. dubna 2012

Sobotní síťovinky: Tomáš na cestě vzhůru, DVD pro Petru

Tomáš Berdych svým pátečním postupem zaujal blogerku Courtney Nguyen, publikující tenisové příspěvky se značnou dávkou nadhledu pro Sports Illustrated, natolik, že ho již pasovala na ATP číslo 5, ač k dané pozici Tomovi chybí ještě hezkých pár bodů. Tomáš se ale dle Courtney v posledních 2 letech změnil ze stydlivého tichošlápka, který ze sebe vypravil anglicky sotva pár základních vět, v sebejistého, poněkud arogantního hráče, který na jemu nepříjemné otázky dokáže odpovědět pěkně zostra nebo s pohrdlivým nadhledem. To mu však spolu s jeho pověstí na okruhu ne zrovna oblíbeného tenisty, s kteroužto se podle všeho již smířil, mu kupodivu svědčí, jeho postup do wimbledosnského finále před 2 lety nebyl jen díky šťastné konstelací hvězd, jeho hra se stabilizovala a má vzestupnou úroveň. Uvidíme, třeba se Courtneyina vize naplní, po prvním setu v sobotním semifinále v Monte Carlu k tomu nebylo daleko.

Pro autora tohoto blogu bylo naprosto fascinující sdělení Petry Kvítové v sobotním pozápasovém interview, že si v pátek vyžádala od táty a bratra, aby jí dovezli DVD se zápasem proti Sáře Erraniové ve čtvrtfinále letošního Australian Open. Představa, že tenista/tenistka světové extratřídy ani jeho/její realizační tým nemá takto významný zápas na notebooku, tabletu či na některém z dalších 15 myslitelných médií kdykoliv k dispozici, je za hranicí představivosti. Akceptovatelné by to bylo u Marie Šarapovovoé, pro kterou tenisový svět končí metr za kurtem, ale u Petry, která se dle svých slov chce nadále zlepšovat, by se dal očekávat poněkud profesionálnější přístup. 
Sobotní tvíťáči několik minut po publikování pavouka stuttgartského Porsche Tennis Grand Prix objevili několik pikantních zajímavostí. Agnieszka Radwańska je tradičně ve stejné části pavouka jako Viktorija Azarenka a Petra by mohla narazit ve svém prvním utkání na Francescu Schiavone, která by ovšem v prvním kole musela porazit Monicu Niculescu. Docela nehezky se němečtí organizátoři k Andree Petković, která v prvním kole narazí na kolegyni z Deutsche Tennis Welle Kristinu Barrois, po případném vítězství ji čeká Vika.

Žádné komentáře:

Okomentovat