Stránky

sobota 25. srpna 2012

Kdopak vyhraje US Open? Část druhá - co na to Courtney Nguyen a Matt Cronin

Courtney Nguyen, autorka skvělého blogu Beyond The Baseline, spadajícího pod křídla prestižních Sports Illustrated, přináší před každým významným turnajem podrobnou analýzu pavouků mužů i žen. Přinášíme stručný výtah z jejího letošního preview US Open.


Kluci:
Ve Federerově polovině tuší Courtney semifinále přesně dle postavení v žebříčku, utkat by se měli  Federer a Murray. Byť Andym si Courtney není zdaleka jista, jeho výkon v Cincinnati proti Chardymu moc nenadchl. Nicméně pokud se Andymu podaří projít přes nebezpečné soupeře v úvodních kolech, tedy Bogomolova, Dodiga a Lopeze, měl by už být natolik rozehraný, aby zdolal předpokládané soupeře v osmifinále a čtvrtfinále - Raoniće a Tsongu. Roger by měl mít cestu snadnou až do čtvrtfinále, kde by se měl potkat s Tomášem Berdychem. Toho by měl dle Courtney porazit po náročné bitvě.
Spodní půlka bude podle Courtney snadnou záležitostí pro Djokoviće, neboť díky chybějícímu tenisovému mimozemsťanu č. 3 Nadalovi, se v ní nevyskytuje důstojný soupeř srbského tenisového boha. Ovšem ve finále by podle autorky měl podlehnout Federerovi.
Děvčata:
Tady předpokládá Courtney daleko větší motanice a překvapení, postavení v žebříčku by měol hrát méně významnou roli. V první čtvrtině očekává těžké boje mezi Vikou, Kim, Li a Sam, z kterých by do semifinále měla projít Na Li. Její formu na tvrdém povrchu, po finále v Montrealu a vítězství v Cincinnati, vidí autorka jako skvěle načasovanou.
Ve čtvrtině č. 2 se Courtney těší na souboj Šarapova - Kvítová, který prý bude záviset na Petřiném astmatu.
Ve spodní polovině pavouka lze dle Courtney sice částečně spekulovat nad skutečným zdravotním stavem světové dvojky Agnieszky Radwańské, ale obecně by semifinále mělo být záležitostí dua Serena Williams - Angelique Kerber, pokud ovšem Angelika zdolá Venus ve druhém kole. V tom případě Courtney očekává sesterské semifinále.
Ve finále by měla Serena porazit Na.

Matt Cronin, uznávaný spoluautor placeného TennisReporters.net, jde zejména v mužském pavouku ve své předanalýze ještě do větší hloubky nežli Courtney Nguyen. Nicméně dospívá ke stejné predikci semifinále, tedy Murray - Federer,  do čtvrtfinále jim staví na druhou půlku Berdycha a Tsongu, byť si to oba dva budou muset těžce vybojovat. Ve druhém semifinále by se dle Matta mohl v semifinále proti Djokovićovi postavit Isner, který by "doma" mohl lépe zvládnout čtvrtfinálovou bitvu proti Ferrerovi.
V pavouku žen Matt doslova kopíruje logické tipy Courtney. Z první čtvrtiny vyjde vítězně Na Li, z druhé Maria nebo Petra, podle stavu Petřiných astmatických reakcí. A semifinále spodní poloviny pavouka by měly obstarat Angelique a Serena. Kdo do finále a konečné vítěze Matt netipuje.




Žádné komentáře:

Okomentovat