Stránky

pondělí 27. srpna 2012

Kdopak vyhraje US Open? Část třetí - redaktoři a dopisovatelé TENNIS.com


I tým TENNIS.com přináší své tipy na vítěze letošního US Open, včetně možných překvapení a stručného zdůvodnění:


Peter Bodo, dopisovatel, blogger a analytik, tipuje jako vítězku Serenu Williams, která pomstí svou loňskou finálovou porážku a bude pokračovat ve své letošní zázračné jízdě. Možná nás překvapí Anastasija Pavljučenkova, která je na velkém vzestupu, což prokázala v Cincinnati. V mužské části předpokládá, že Roger Federer dovrší svůj kariérní rok velkého návratu, přičemž se může spoléhat na zhodnocení své konzistence a tenisové moudrosti. Černým koněm turnaje by se mohl stát Miloś Raonić, od kterého můžeme očekávat velké věci.
Ed McGrogan, online redaktor, je snad jediný za velkou louží, který se dívá dále, než ke břehům velké louže. Jako vítězku tipuje Petru Kvítovou (!) a dodává, že Serena může být poražena jen mimo trávu. Jako možné překvapení uvádí Naďu Petrovovou, která když zabere, tak je nepřekonatelná. Její minus ovšem tkví v nečekaně snadných porážkách. V mužích vyhraje Roger Federer, neboť jeho největší soupeři prostě nemají své šťastné období. Na černého koně pasuje Sama Querryho, který se vrátil do Top 30 a když se zadaří, tak hraje na úrovni Top 10.
Richard Pagliaro, vedoucí redaktor, tipuje jako vítězku Serenu, která ač v New Yorku nemá zrovna štěstí, tak je rozhodně nejnebezpečnější hráčkou, překvapit by mohla Mona Barthel, pokud se jí budou dařit první servis a první úder. Za mužského favorita pokládá Noleho, hlavně proto, že na tvrdém povrchu má bezkonkurečně nejlepší obrannou hru. Černým koně je dle jeho názoru Tommy Haas, věk a zranění jsou jedna stránka, ale 18 vítězství z posledních 24 zápasů se počítá.
Stephen Tignor, dopisovatel, nepřekvapuje a jako vítězku tipuje Serenu, která dovrší svou epickou letní sérii. Překvapením by se mohla stát Jaroslava Švedova, která taktak že neporazila Serenu ve Wimbledonu svou nátlakovou hrou doplňovanou skvělým servisem. V mužích nevyhraje nikdo jiný než Roger, který vyhrál Wimbledon a Cincinnati, takže je na koni a navíc nemusí čelit Rafovi. V černém koni se vzácně shoduje s Richardem Pagliaro, Tommy Haas by nás mohl příjemně překvapit.

Žádné komentáře:

Okomentovat