Stránky

pátek 11. května 2012

Páteční webovinky: Modrá je dobrá?

"Modrá je dobrá, už je to tak", i na Iona Tiriaca zapůsobil text Ondřeje Hejmy a hitem týdne se stala modrá z Madridu. A Ion nechce zůstat jen u klouzavé šmoulovaté antuky, v koupelně už testuje svítící míčky, na které se můžeme těšit již napřesrok. Že o ně hráči stát nebudou a že se jich nikdo ptát nebude, je vysoce pravděpodobné. A kolik Top hráčů na něj přijede, je ve hvězdách, místo Rafy či Noleho možná uvidíme na kurtu Chucka Norrise. Pokud po něm Ion pokřtí po vzoru sousedů madridský areál, Chuck rád naučí hráče správným bojovým skluzům. Z řady dalších nápadů ohledně vylepšení viditelnosti míčku se zdá být nejlepší doporučení od Courtney Nguyen z Beyond The Baseline: což takhle zkusit na chvíli odložit sluneční brýle.


Španělský trenér Ricardo Sanchez, bývalý trenér bývalých jedniček Caroline Wozniacki a Jeleny Janković, se pustil zhusta do několika současných i bývalých TOPek. V rozhovoru pro španělský list El Pais kritizoval např. sestry Williams, které podle něj už nechtějí hrát tenis. O ten se zajímají jen do té míry, aby mohly na londýnskou olympiádu. "Teď jsou to celebrity, hlavní roli u nich hraje móda. Kdyby Serena hrála o něco konzistentněji, mohla by být znovu nejlepší na světě. Jsou jako sprinterky, nevydrží dlouhou vzdálenost. Pokud jim vrátíte čtyři míčky, tak dále nehrají. Pokud z tohoto vyjdete, máte je na lopatě." Zdali Ricardo sledoval včerejší zápas Sereny s Caro, ve kterém Serena od druhého setu rozhodně zvládala vracet i více než 4 míčky v řadě, není známo. Na druhé straně Venus jakoby chtěla potvrdit jeho slova, se po vyřazení ve druhém kole v Madridu vydala na rozsáhlé nákupy a vypadá to, že s taškami v náručí, maminkou po boku a domácím miláčkem Haroldem na šňůře se cítí lépe než na modré antuce. Sanchezově pozornosti ale neušly ani Maria Šarapova, která podle něj neučinila žádné zlepšení v posledních pěti letech (zdali viděl Ricardo Marii hrát ve Stuttgartu rovněž není známo), a Petra Kvítová, která má dle Španěla skvělý servis a forhend, ale naprosto slabý bekhend, navíc má při své výšce problémy s pohybem na antuce.

Boris Becker se vyjádřil nejen k modré antuce, kde podle něj hráči během pár let zapomenou, že hrají na modré barvě, ale i k oblíbenému sténání, které mu připadá mimořádně nepříjemné. Zakázat je dospělým hráčkám, jako jsou Vika Azarenka a Maria Šarapova bohužel už nelze, je nutno začít u mladých hráčů, kterým se musí neustále opakovat: "Opravdu to není cool, nikomu se to nelíbí, nech toho, není to potřeba. Vřískaje rozhodně nebudeš hrát lépe." Nutno konstatovat, že Boris není zdaleka první, kdo letos prohlásil, že s řešením daného problému je nutno útle juniorském věku.

Žádné komentáře:

Okomentovat