Stránky

neděle 5. února 2012

Fed Cup: Den první - překvapení, šok a překvapení


Sobota ukázala, že v oblasti předvídání tenisových výsledků jsou teorie a praxe dva zoufale odlišné světy, sázkaři na jistotu dostávali pravděpodobně dost na frak. Němky se cítily ještě dlouho po poledni stejně jako po celý uplynulý týden jednou nohou v semifinále, pár minut po 2 hodině odpolední nechápavě vrtěly hlavou, během dalších téměř 2 hodin si diváci ve Stuttgartu připadali jak na horské dráze a pár minut před pátou bylo na světě pro tenisový svět naprosto nečekané vedení České republiky 2:0. 

Teorie šla ruku v ruce s praxí pouze v Moskvě a Charleroi. Španělky se nezmohly dle očekávání na žádný odpor a v Belgii si jedničky obou týmů dle očekávání připsaly po bodu. Co se dělo v hale Lauretana Forum v Bielle bude chtít  asi Francesca Schiavone a zbytek jejích fanoušků vymazat navždy z paměti. Francesca si pak sice sebekriticky sypala popel na hlavu, rozpačitý dojem z jejích výkonů ovšem přetrvává. Nutno opět politovat sázkaře, které Lesja Curenko přinutila roztrhat jejich tutovky. 
Tolik očekávaný večerní duel ve Světové skupině II mezi novopečenou světovou jedničkou a Christinou McHale se nekonal. Viktorija Azarenko sice ještě v poněkud záhadně pozdní či hodně ranní hodinu tvítovala o stošest, chvilku před plánovaným začátkem zápasu ale už na webu Fed Cupu viselo úplně jiné jméno. Vika podle oficiálních informací po konzultaci s nejmenovaným doktorem se rozhodla nehrát pro bolesti zad. Její jinak značně aktivní twitter zatím mlčí. 
Slovenky měly být po dnešku jednou nohou v semifinále World Group II, zatím k němu kupodivu mají stejně daleko jako podceňované Francouzky. Virginii Razzano se podařil husarský kousek a porazila Dominiku Cibulkovou na horké půdě v Bratislavě dvakrát 6:4. A pro Slovensko mohlo být ještě hůř, v prvním utkání zdolala Daniela Hantuchová téměř neznámou Pauline Parmentier až po 3 hodinách. 
Poněkud nečekaný vývoj měl i první den utkání Japonek se Slovinkami. Ty vedou 2:0 hlavně díky výhře tenisové babičky Kimiko Date-Krumm nad o 30 míst v žebříčku výše postavenou a 21 let mladší Polonou Herzog. 
A nakonec Švýcarky přichystaly drobné překvapení Australankám. Nejprve Timea Bacsinzsky ve druhém setu málem otočila zápas se Samanthou Stosur, pak ovšem zabodovala Stefanie Voegele a k potěšení nepočetného domácího publika zdolala v dramatické bitvě o 80 míst v žebříčku výše postavenou Jarmilu Gajdošovou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat