Stránky

sobota 11. února 2012

Pátek v Paříži - Klára v semifinále, Maria domů o dva dny dřív, Yanina na večeři v jednu hodinu po půlnoci

Paris Deutsche Welle byla zastavena, svůj podíl na tom má i Klára Zakopalová, byť s Julií Görges, která před zápasem stejně jako německý tisk hýřila optimismem, tahala zpočátku za kratší konec, proběhl víceméně dle očekávání znalců, teoretiků a sázkařů.
Ovšem ve druhém setu ztratila Julia recept na první podání, naopak Klára si vzpomněla na ne zas tak dávné dobré časy ve východní Asii. A díky trpělivějším a přesněji cíleným úderům se propracovala k prvnímu brejku, který sice nepotvrdila, nicméně další možnost přišla před již komentátory očekávaným tie-breakem a tu již neodpustila.V rozhodujícím setu se Julia za stavu, kdy by jí už nepomohl ani nejvyšší tenisový bůh, klasicky a poněkud teatrálně nechala ošetřit, Klára se ovšem nenechala vyvést z koncentrace a set bez problému dokončila ve svůj prospěch. K dobru Julie nutno dodat, že složila poklonu Klářiné hře a pořadatelům poděkovala za hezký turnaj. 
Sázkaři, teoretici i znalci pak ovšem kroutili hlavou na úžasným výkonem Angelique Kerber, která v pokleslé náladě nastoupila proti Marii Šarapovové. Zpočátku to sice na překvapení vůbec nevypadalo, Maria se svým drsně krásným pohledem sázela jeden drsně krásný úder za druhým, ale ty postupně ztrácely přesnost. Angelique využila ve správných okamžicích brejkboly a zvítězila 6:4, 6:4. Nadšení Angelique a její matky neznalo mezí, dnešní vyjádření Marii ohledně její hry či kvality turnaje se získat zatím nepodařilo. 
Sázkaře, teoretiky a znalce tak naštěstí potěšila světová sedmička domácí Marion Bartoli, která se sice moc neřídila dobře míněnými radami českého komentátora Eurosportu, ale ukázala se jako mistryně teoreticky téměř nemožných obratů, zejména brejky ve třetím setu za stavu 2:5 a 4:5 se asi zapíší do tenisové historie, a po téměř tříhodinovém maratónu porazila Robertu Vinci v tie-breaku. 
Počátek posledního zápasu mezi Monou Barthel a favoritkou Yaninou Wickmayer se tak posunul až na desátou hodinu noční. Bdící sázkaři, teoretici, znalci a hrstka diváků v hledišti byli pak svědky další málokdy vídané přetahované. Zápas trval téměř na minutu stejnou dobu jako předchozí, několik z cca 25 zbylých diváků upadlo do říše snů a u pohybu obou hráček bylo v posledních 2 gemech zřejmé, že za ztrátou koncentrace a koordinace jdou ruku v ruce únava i ospalost, což v čase 0.43 nebylo možno nikomu vyčítat. Nicméně Yanina ve vítězném interview o spánku nemluvila, "hungry, tired, but very very happy".

Žádné komentáře:

Okomentovat