Stránky

čtvrtek 23. února 2012

Money, money, money ... kolik berou Rafa a Roger za interview či startovné?

Zatracení novináři, opět nenechají ty naše hvězdy v klidu se připravovat na Dubaj či Indian Wells a pořád do nich musí rýpat. Tak tu jedna paní povídala, že španělská státní televize TVE vyplatila klanu Rafa & Nadal family za 2 roky 1 milión euro za právo na interview po každém zápase. Tato byť nepotvrzená informace zaujala britské žurnalisty, neboť ve Spojeném království je poněkud nepředstavitelné, že by Andy Murray se odvážil požadovat na BBC libry za rozhovor, který je vlastně pro tenistu reklamou.

A ani Roger Federer se nemusí podle všeho stydět, že by snad byl malicherný. Jeho poněkud překvapivý start minulý týden v Rotterdamu byl údajně podnícen zaokrouhlenou sumou 1 miliónu eur, nezdaňovaných, které se ředitel turnaje Richard Krajicek rozhodl dávat dohromady poté, co se mu hvězdy v únorovém termínu vymlouvaly na únavu a zranění po Australian Open a Davis Cupech. Roger na rozdíl od Rafy, který se nijak nesnaží odvracet hrozící bankrot rodné země, má pro peníze zlaté využití ve Švýcarsku, na přelomu roku pořídil krásný pozemek o velikosti 5779 čtverečních metrů na curyšském Zlatém pobřeží (prosím nezaměňovat se stejnojmennou oblastí v západní Africe, Roger do Ghany moc často nejezdí, jedná se o Švýcary mimořádně oceňovaný kus země v severovýchodní části Curyšského jezera), který ho odhadem stál nějakých 458 miliónů korun, švýcarský frank v posledním půlroce holt zesílil.
Ale porovnáme-li Rogerovo startovné s cca 100 tisíci dolary, které se za účast v neznačkových WTA turnajích vyplácejí tenistkám první světové dvacítky, tak na tom Richard vzhledem k Rogerovu výkonu v Rotterdamu asi neprodělal.


Žádné komentáře:

Okomentovat