Stránky

neděle 12. února 2012

Nedělní třesky plesky z tvítů a webů - Caroline a Vika válčí v Dauhá s větrem

Jakkoliv se Francouzi mohou zdáti na první pohled milými a přátelskými hochy a děvčaty, rivalita s Anglány, nadřazené špásování se Španěly, finanční hádky se Švýcary a averze k Němcům tu budou navždy. Podpora z hlediště, které se Angelique dostávalo, proto překvapila i komentátory EuroSportu. 
Deblspecialistka Anna-Lena Grönefeld povzbuzovala svou kamarádku Angelique Kerber až do konečně vítězného mečbolu, ale pak ji již hnala směr Dauhá. Spěchalo se na odlet ve 21.20, v úterý se hraje a zítra je třeba tvrdě trénovat. Nicméně let má zpoždění, tak si Angelique mohla vydechnout a roztvítovat se s dojmu, děkovačkami či blahopřáním Daniele Hantuchové. Dani a Maria Kirilenko Ovečkinová byly označeny za když už ne za nejlepší finálovou dvojici WTA Tour, tak alespoň za nejhezčí. Dani poděkovala anglicky sým slovenským fanouškům za podporu, v průběhu týdne byli "awesome". Fandové z jiných zemí tentokrát přišli zkrátka. 
Úterní soupeřka Angelique a kolegyně z německého týmu Sabine Lisicki už ze všech sil dnes dvoufázově trénovala a stejně jako Caroline Wozniacki si stěžovala na větrné podmínky. Caroline to brala více s humorem, v tom budou mít Dáni nad Němci vždy navrch. I Vika poctivě trénovala v "crazy windy today" a truchlí nad ztátou úžasného hlasu Whitney. 
Jakkoliv se organizátoři v Paříži snažili, tenisový svět se v neděli daleko více zajímal o závěrečné daviscupové dvouhry a o Whitney Houston než o finále Open GDF Suez či o debl legend, ve kterém se Pařížanům ukázaly legendární Martiny, Monika a Amélie. Informace o dnešních decibelech vynálezkyně povzbuzujího sténání, Moniky Seleš, se nepodařilo zatím získat. Starší Martina, po procházce s Petrou lépe informovaná nežli kdokoliv jiný a která má vždy co říci, se nechala slyšet, že souboj o světové jedničky bude v nadcházejícím období věcí Viky a Petry, Maria bude mimo, poněvadž 2 první jmenované jsou "stronger physically". 
Švýcarskému tisku včera rozhnodnuté utkání proti USA dnes sotva stálo za kapku pozornosti. Do titulků se jako jedna z mála dostala hláška Jima Couriera "Jsem oslavován, aniž jsem zahrál jediný míček". 
Rušští tenisoví takyodborníci se rozhodli, že ze všech špatných kombinací daviscupový kapitán Šamil Tarpiščev vybral tu nejhorší. Slovenští fanoušci nezatracují kapitána, ale hráče. Jen se nemohou shodnout, zdali za to může Lukáš Lacko nebo Martin Kližan. Varianta, že by na vině prohry Slovenska byl Dan Evans diskutována není. 

Žádné komentáře:

Okomentovat