Stránky

sobota 4. února 2012

Fed Cup: World Group II preview

V "nižší" světové skupině je kapku větší sranda než nahoře. Souboj Američanek, jež po pěti letech poctí svou účastí duo Williams, s Běloruskami poutá poměrně značný zájem médií, byť termínově zápas poněkud koliduje s americkými národními sporty. Na zápas novopečené světové jedničky Viktorije Azarenko a Sereny Williams, která je aktuálně jedničkou ve schopnosti vykrývat kurt vlastní šířkou, se míní v nedělní podvečer dívat snad půlka tenisových fandů. Osobně se obávám, zdali Serena v neděli vůbec nastoupí.
2 zápasy za 2 dny by mohly být pro ni při jejím zdravotním stavu příliš. A o výsledek a postup ve Fed Cupu sestrám Williams rozhodně letos nejde. 
Slovenky už víceméně vyhlížejí soupeřky z "vyšší" skupiny, Francouzky bez Marion Bartoli asi nebudou důstojným soupeřem. Slova slovenského kapitána "Máme nejkrásnější hráčky na okruhu" se sice dostala až do bulváru, ale větší pozornosti se dostalo v pátek před zápasem Francouzkám, kde se napučená Aravane Rezai po oznámení nominace rozhodla odjet domů. Při jejích výkonech v posledních 6 měsících mohla ovšem podobné rozhodnutí kapitána Nicolase Escudé očekávat. 
Slovinky musely až do Japonska, odtamtud se pikantní zprávy moc nešíří. Japonky budou spoléhat, že se buď tenisové babičce Kimiko Date-Krumm, která do první stovky WTA pronikla v době, kdy Helena Suková hrála svůj nejlepší tenis (koneckonců Helena je starší jen o pár let), nebo o dvě tenisové generace mladší Ayumi Morito podaří zaskočit v žebříčku  podstatně výše postavenou mariborskou talentovanou Polonu Hercog. Tu bude ve dvouhrách doplňovat 16-ti letá Nastja Kolar, která na stránkách WTA nemá ani fotku, ani míryváhy (i když webaři Fed Cupu zabodovali a fotku mají). 
Švýcarky hostí Australanky, které nastoupí v nejsilnější sestavě. Ve Švýcarsku rozhodně nikdo neočekává překvapení v podobě úspěchu domácích hráček, které v posledním roce pronikají přes první kola turnajů WTA jen velmi zřídka. Renomovaný švýcarský deník Tagesanzeiger věnoval zatím Fed Cupu celé 2 články, jeden z nich je věnován pohnuté kariéře Jeleny Dokić, která možná nastoupí ve čtyřhře, a druhý domácí supertalentované 14-leté Belindě Benćić, která asi  nenastoupí vůbec. Zato je srovnávána s Martinou Hingis, která ale v jejím věku byla v žebříčku o nějakých 900 míst výše. 

Žádné komentáře:

Okomentovat