Stránky

úterý 7. února 2012

WTA v Paříži - pokračuje se bez Li Na, Lucky Šafářové i Báry Záhlavové-Strýcové


Li Na skrečovala
Je tu děsná zima, postěžovala si v pondělí v Paříži Li Na. Dále se rozpovídala, jak si zatrénovala na Rolland Garros, kde se jí loni splnil životní sen. Zopakovala své oblíbené věty o tom, jak se po úspěchu na French Open nemohla soustředit na tenis, ztratila koncentraci, že dokonce uvažovala, že by s tenisem skončila, ale nakonec se přece jen rozhodla pokračovat, zimní trénink byl skvělý a cítí opravdu dobrý vstup do tohoto roku.
Nutno konstatovat, že vstup do loňského roku okořeněný o finále v Melbourne byl ještě kapánek lepším... Své fanoušky dnes bohužel zaskočila, když zápas s ambiciózní Cvetanou Pironkovou skrečovala ve druhém setu pro potíže se zády. 

Z českého tria dále jen Petra Cetkovská, německé trio kompletně dále
Petra Cetkovská je sice v Paříži jednou nohou doma, ale počátek února obvykle dosud trávila spíše v Jižní Americe, odkud se postupně přemisťovala s přicházejícm jarem směrem na sever. Proč dala letos přednost arktickým teplotám Paříži se pokusíme zjistit, uvidíme, jak se jí v dalším kole bude dařit s Julií Görges. Ta dnes čelila Shahar Peer z Izraele, která již herně zažila podstatně lepší časy. Julia vytěžila maximum ze svého servisu, kterým v sobotu potrápila Petru Kvítovou, podařilo se jí celkem 6 es a za slabou hodinku vyprovodila Shahar po setech 6:1 a 6:3. Mona Barthel, která se nevešla do německého fedcupového kvarteta, nicméně letos vykazuje vzestupnou formu. O víkendu se rozehrála v kvalifikaci a dnes vyřadila Barboru Záhlavovou-Strýcovou, které to dnes padalo všude možně, jenom ne tam, kam to Bára chtěla. Lucie Šafářová měla hrát původně se Sabinou Lisicki, ta se včera odhlásila pro virózu, chvilku to vypadalo, že jí nahradí některá z "lucky loser", kterých bylo letos nezvykle mnoho. Nicméně pořadatelé byli jiného názoru a Lucce podstrčili dračici Angelique Kerber, proti které se Lucka pokusila  kontrovat nezvykle agresívní hrou, ale marně. Angelique profitovala zejména z obrovského počtu Lucčiných nevynucených chyb, ke kterým se přidalo 7 dvojchyb. Po smutečním pondělí si tak německé tenisové weby malinko spravily náladu

Co nás čeká zítra
Petra Cetkovská s Julií Görges jsou na programu ve středu víceméně v noci, nejdříve v "9.00 pm". Jako první zahájí ve válečných barvách výstřední Bethanie Mattek-Sands, která sice může mnohým připadat poněkud střelená, ale jedná se o docela sympatickou hráčku. S další Němkou, dnes už veteránkou, Kristinou Barrois se bude pokoušet o prolomení nevalných výsledků ve dvouhrách v posledních 6 měsících. Značné pozornosti se pravděpodobně dostane večernímu zápasu aktuální světové trojky, Marie Šarapova si jako jediná z TOP 6 nedává "voraz" a i kdyby prohrála, od příštího pondělí nahradí Petru Kvítovou na postu světové dvojky. Navíc prohra s Chanelle Scheepers je značně nepravděpodobná. České fanoušky by mohla potěšit a naopak domácí rozplakat Klára Zakopalová, která se cca ve 13.00 utká s Alize Cornet. Ještě včera to vypadalo, že Jelena Janković jen posunula svůj fedcupový zápas s Yaninou Wickmayer, ale nakonec se dnes dopoledne odhlásila i z Paříže pro natažený stehenní sval. 

Žádné komentáře:

Okomentovat