Stránky

středa 8. února 2012

Arantxa Sanchez-Vicario v popředí zájmu médií a finančního úřadu


Arantxa Sanchez-Vicario, čtyřnásobná nositelka grandslamových titulů, se ukázala minulý týden v Moskvě jako kapitánka  španělského fedcupového týmu. Dnes čtyřicetiletá bývalá přední tenistka ukončila svou kariéru před 9 lety, když se po 3 roky marně snažila vyšplhat zpět do první světové desítky.
O svém návratu k tenisu, byť "jen" jako ta, která hráčkám do všeho remcá, hovořila předběžně již loni ve španělské Lleidě při návštěvě fedcupového utkání Španělsko - Francie, kde se ukázala s manželem Josém Santacanou a dvouletou dcerou Arantxou. 
 Zatímco v pátek stál za povšimnutí snad jen její výrok, že v Rusku nemá její tým co ztratit, po víkendu se s informacemi o Arantxe roztrhnul pytel. Podle všeho má Arantxa  podobně jako Rafael Nadal drobné potíže se španělskými berňáky, kterým se nelíbí, že udává za své sídlo Andoru, kde neplatí daně žádné, zatímco žije ve Španělsku. Přesně řečeno, jedná se zdanění příjmů za období 1989 až 1993, z pohledu českého poplatníka úsměvné. Arantxa se k tomu přímo nijak nevyjadřuje, v rozhovorech pouze prezentovala svou právě vyšlou biografii „Arantxa, Vamos! Memories of a struggle, a life and a woman“. V té se široce rozepsala nejen o svém životě na tenisových kurtech ale i mimo ně,  pro bulvárníky nejpikantnější jsou ovšem její slova o rodičích a bratrech. Arantxa si postěžovala, že ač vydělala na kurtech okolo 17 mil. dolarů a mimo ně reklamou dalších zhruba 23 mil., je dnes prakticky bez prostředků, poněvadž jí rodiče vše vzali. "Nyní dlužím na daních a nemohu mlčet. Můj otec měl nad mými penězi plnou kontrolu, vše investoval. Nikdy jsem o něm nepochybovala, ale dnes jsem na mizině." Matka Marisa Vicario, jejíž dívčí jméno si Arantxa na důkaz svého hlubokého vztahu a vděčnosti k ní přidala ke svému příjmení v období svého kariérního vzestupu, je zaskočena: "Jsme zraněni a udiveni, že nás naše dcera takto obviňuje a ponžuje před celým světem. Věnovali jsme jí 20 let svého života, všude jí doprovázeli a zanedbávali ostatní děti. Můj muž trpí Alzheimerovou chorobou a rakovinou tlustého střeva a ona nyní tvrdí, že jsme jí zruinovali život. Odpovím jí já osobně nebo naši právníci." Nutno dodat, že se zmíněnými sourozenci, přesněji řečeno bratry Emiliem a Javierem, kteří se po dlouhá léta pohybovali poměrně vysoko v profesionálním tenise, Arantxa rovněž rozvázala veškeré styky. 


Publikováno ve 13.22 a aktualizováno ve 14.10 - v češtině se informace objevila na tiscali ve 13.35, na idnes ve 13.48 a ovšem na tenisportalu ve 13.57... úsměv.

Žádné komentáře:

Okomentovat