Stránky

čtvrtek 9. února 2012

Středa na Open GDF Suez v Paříži - bohužel bez překvapení pro české barvy


Že se Klára Zakopalová vypořádá s domácí Alize Cornet se v tenisových kruzích jaksi předpokládalo, Alize
Kornoutek (tak příjmení sympatického děvčete překládá Google, spustil jsem zcela omylem googlopřeklad jednoho francouzského tweetu, který se Alize týkal, doporučuji nedělat, ještě teď se mi ze vzpomínky na tu parodii pokusu o překlad třesou ruce) se sice snažila, ale na Klářinu hru nenašla protizbraň.
Druhá česká zástupkyně Petra Cetkovská, která má pro české fanoušky nádech exotiky, poněvadž se obvykle zničehonic objeví na významnějším turnaji, vyřadí v prvním kole relativně známou hráčku, skromně se vyjádří ke svým výsledkům, jakoby to bylo spíše důsledkem konstelace tenisových hvězd a ne jejího tenisového umění, zmíní se o svých rodičích a bratrovi v Prostějově a že víceméně žije v Paříži (na to, jak v 19 letech letech zarebelovala a vydala tenisovou kariéru řešit vlastní cestou se rozhovor obvykle nestočí, škoda), sem tam postoupí až do finále ... a pak na týdny či měsíce zmizí z dohledu, bohužel recept na Julii Görges nenašla. Julia se dostává do loňské formy, vzpomeňme na její finále ve Stuttgartu, Petra mohla své 27. narozeniny oslavit veseleji. 
Německé tenisové zdroje tedy oslavují třetí vítězství nad Češkami v řadě, Paris Deutsche Welle (prosím předem o prominutí neznalé německého hudebního proudu poloviny 80. let), pozastavila jen Tennis Gaga Bethanie Mattek-Sands, která si poradila s "veteránkou" Kristinou Barrois. Jak bylo zmíněno jinde, Bethanii přinesl úspěch zejména nový účes. 
V poslední době to vypadá, jakoby ruské hráčky z tenisových pavouků vytlačovaly Rumunky, dnes se v Paříži ukázaly 2, podobně jako Češky, Němky či Francouzky postoupila jen jedna, Monica Niculescu vyřadila Jarmilu Gajdošovou, která kalich hořkosti dopíjela o něco později ještě v deblu, kde ji a kamarádku Tennis Gaga vyřadila ukrajinská  dvojčata Ljudmyla a Naďa Kichenokovic, mimochodem o 4 měsíce mladší než sestry Plíškovy, kterážto (sestry Kichenok) na okruhu WTA hrála dnes poprvé. 
Maria Šarapova si s přehledem dokráčela pro postup přes Jihoafričanku Chanelle Scheepers, televizní přenos dnes nějak záhadně dokázal utlumit její decibely, několikrát bylo slyšet i míček. Spolehlivá twitterka Angelica Fratini dnes poctivě zásobovala tenisový svět trefnými komentáři, takže kromě jiného víme, že značná část diváků po úspěšném vystoupení domácí Pauline Parmentier proti Anabel Medině Garigues si na Marii nepočkala. "No jo, jsme v Paříži" zněl suchý komentář.

Žádné komentáře:

Okomentovat