Stránky

středa 22. února 2012

Středeční tvítovinky: Novak na cestě Monako - Dubaj, Rafa odsouzen k placení miliónů

U mimozemšťana Novaka Djokoviće jde po pár dnech odpočinku v domovině vše dle plánu. Jen co si vyřídil pár finančních záležitostí ve své domovině číslo 2, kde odvádí daně, tedy u knížete v Monaku, dal svým tvíťákům vědět, že se pohybuje na trase Monako - Dubaj a v pozdní noc všechny starostlivé dušičky uklidnil, že v pořádku dorazil.  Jak je to krásná doba, stačí vyťukat pár znaků do Twitteru a maminka i fandové to ví hned, kdo by ještě dneska draze volal, k SMSce složitě přiřazoval příjemce nebo nedej bože posílal ten ... jak tomu říkali ti staříci před 10 lety ... aha, email?!
Z původní domoviny Ivana Lendla posíláme blahopřání ke čtyřicetinám Michaelu Changovi, který Ivana aspoň na jeden den vyvedl z míry. Není k zahození si tento okamžik připomenout, srandy není nikdy dost.




Viktorjia Azarenko se dnes sice stala nejčastěji tvítovaným tenisovým jménem, ale odstoupení Petry Kvítové oznámené v pondělí vzbudilo daleko větší rozruch. Svět tenisových tvíťáků, vlastně tviterek, daleko více vzrušila věta Marata Safina, který si v sobotu založil na Twitteru účet: "Здесь я буду делиться с Вами своими мыслями, новостями и событиями, которые происходят в моей жизни." (Zde se budu s vámi dělit o své myšlenky, novinky a akce ...). Nutno poznamenat, že tviterky začaly Marata hromadně sledovat až po víkendu, ty 2 dny zřejmě trvalo, než se první Maratův tvít za oceánem podařilo přeložit. Do dnešního večera vyslal Marat svým fanynkám dalších 27 "myšlenek a novinek", zčásti v rodné řeči, zčásti v krásně srozumitelné školní angličtině. Za všechny tenisové muže cituji Darrena Cahilla: "I've never seen my wife so interested in twitter as she is today. Oh..Marat Safin just joined?... makes sense now."
Na závěr 2 drby na Rafu. Ta příjemnější zpráva je, že agenti Nadalova a Federerova gangu podle všeho plánují megaexhibici na stadiónu Realu, kam by se vešlo nějakých 80 tisíc diváků, čímž by překonali pro mužský tenis těžko zkousnutelný rekord Kim a Sereny z roku 2010 v Bruselu (téměř 36 tisíc diváků). Ta špatná zpráva přišla Nadalovi dle španělského deníku El Pais od finančního úřadu. Jednak musí zaplatit daň řádově v miliónech euro, jednak musí přesídlit své firmy, kamžto vykazuje veškeré příjmy, z Baskicka, které je aktuálně ve Španělsku lokálním daňovým rájem, na rodné Baleáry.  

1 komentář: