Stránky

úterý 14. února 2012

Kauza "švýcarský debakl po deblu" uzavřena, Roger vše uvedl na pravou míru

Tečku za aférkou uzamčeného hotelového pokoje nakonec udělal přece jen Roger Federer. V pondělí večer v Rotterdamu se Roger po dalších nesčetných dotazech zlobivých novinářů uvolil k rozhovoru a uvedl k domnělému výroku o nedostatečné kvalitě parťáka-kamaráda Stana Wawrinky: "Bylo to naprosté nedorozumění.
Nikdy bych Stana z ničeho nevinil. Byl to jednoduše nešťastný víkend." A vysvětlil, že tou údajně pomlouvačnou větou byl jeho špatně odchycený komentář "I played a good doubles, and Stan not a bad one.", v kterém naslouchající prostě a jednoduše neslyšel(i) v kontextu dosti důležité slovíčko "not". Tím kauza konečně pronikla do bulváru i do Západní Indie. Kdo slyšel párkrát mluvit Rogera na tiskových konferencích, tuší, že tomu tak opravdu bylo, při sebehorším výkonu soupeře či parťáka slova typu "on nehrál dobře" či nedejbože "on hrál špatně" jsou od Rogera prostě nepředstavitelná. 
Ke spojení Stanova sobotního výkonu, kterému popravdě řečeno v několika okamžicích jakoby chyběla koncentrace,  s návratem manželky a dcery tenisoví odborníci z bulvárního tisku zatím nedospěli. 

Žádné komentáře:

Okomentovat