Stránky

neděle 26. února 2012

Ze sobotní sítě: Andy hraje fotbal ve 120. patře , klan Djoko v dubajském pavouku

Zatímco Rafael Nadal ochraňuje vnadné topmodelky před únorovými mrazy, rozdává vtipná interview v rodné řeči  a sem tam se i zapotí s kamarády, Andy Murray a Novak Djoković již dorazili do dubajského teplíčka a každý po svém se vrhli do přípravy spojené s psychologickým deptáním svých soků.

Ivan Lendl odhalil poněkud netradiční kalendář Andyho přípravy v nadcházejícím odbdobí, ve kterém znalce zaujalo, že novopečený trenér nebude na Andyho dohlížet v týdnu před French Open. Ivan to sice zdůvodňuje tím, že čas na antuce bude trávit s Andym již o něco dříve v Římě, ale skutečným důvodem jsou pravděpodobně kalendářové kolize s jeho golfovou vášní. Dodejme, že Ivan si pochválil, že trénování Andyho má na jeho golfové umění pozitivní vliv. Fyzičku Andy nabírá v Dubaji pravidelným výstupem do 120. patra nejvyšší budovy světa, fotbalový trénink v dané nadmořské výšce má mimořádně posilující vliv na nohy.
Novak startovné v Dubaji s organizátory vykšeftoval za divokou kartu pro svého mladšího bratra Marka, při dnešní inflaci poplatků za start inkasovaných hvězdami se jednalo o obchod zjevně výhodný pro organizátory, těm se letos už trikem s kartami podařilo vydobýt si pověst mírotvůrce na Arabském poloostrově, když je minulý týden věnovali Izraelce Shahar Peer a Ománce Fatmě Al Nabhani, které navíc postavili v rámci týdne snižování napětí v Perském zálivu proti sobě hned v prvním kole. Novak, podobně jako Andy, se v přípravě věnuje pilně fotbalu, v sobotu si pustil satelit a držel palce AC Milanu. Zatím se nijak nevyjádřil  k výrokům Marcose Baghdatise, který Novaka nevidí jako dubajského favorita, rozhodně ne, pokud je on, Marcos ve hře. Nutno dodat, že konstelace hvězd by musela být pro Marcose hodně příznivá, pokud by chtěl pomýšlet osobně na vyřazení Novaka, neboť se jednak nachází v opačné polovině pavouku, navíc již v prvním kole má za soupeře Jo-Wilfrieda Tsongu.

Žádné komentáře:

Okomentovat