Stránky

neděle 19. února 2012

Přiváto z dubajských písků: Sobota

Elena Vesnina v pátek odtvítovala "В Дубай,боремся с песчаной бурей,тренироваться было очень сложно,зато без обеда,наелись песка", tedy v doslovném překladu "V Dubaji bojujeme s písečnou bouří, trénování bylo velmi složití, zato bez oběda, najedli jsme se písku". Podobně, byť ne azbukou, popsalo páteční trénink více hráček.
Sobotní kvalifikační zápas s jinou Elenou, tedy Eleni Daniilidou, která loni poskočila v žebříčku o téměř 80 příček, se Eleně ale vůbec nepovedl, a tak jsme si v sobotu v azbuce na Twitteru více o Dubaji nepočetli. Vítězka se těší na zítřejší utkání s Ivetou Benešovou, která v kvalifikaci, co se týče českých hráček, bohužel osiřela. Iveta si dnes poradila s osmnáctiletou Caroline Garcia, která loni na Roland Garros ve druhém kole tolik potrápila Mariu Šarapovovou. 
Anne Keothavong britské weby BBC, Guardianu či Daily Mailu, kteří v tenisových rubrikách věnují brtiským tenistkám velmi značný prostor, bohužel moc nepotěšila, přejela ji německá dračice Mona Barthel, která by hrozně ráda dohnala své 4 kolegyně, které se od pondělí budou vyskytovat v TOP 20. 
Shahar Peer se do Dubaje od roku 2010 pravidelně těší a prostředí byť poněkud nepřátelské ji vyloženě svědčí, připomeňme, že před dvěma lety, kdy jí zde bylo poprvé umožněno hrát po značném tlaku asociace i některých hráček, zde prošla do semifinále, když ve třetím kole vyřadila tehdejší světovou trojku Caroline Wozniacki, a loni ji Caroline už jako jednička vyřadila ve čtvrtfinále. Letošní pavouk obsahuje ovšem o polovinu méně hráček než loni, Shahar měla hrát kvalifikaci, když jí v sobotu prakticky těsně před zápasem přišlo oznámení o udělení divoké karty. To že jí v prvním kole čeká Ománka Fatma Al Nabhani, která rovněž obdržela divokou kartu, je určitě hříčka náhody a ne organizátorů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat