Stránky

pátek 3. února 2012

Fed Cup: Německo - Česko preview

Celý týden se spekulovalo, až to konečně prasklo, kapitáni Petr Pála a  Barbara Rittner museli dnes v poledne oficiálně oznámit jména pro sobotní dvouhry. Iveta Benešová byla pro mnohé už těžko zkousnutelná nominací do týmu namísto běžně očekávané Lucie Šafářové, dnešní Pálovo rozhodnutí pesimisty ještě více utvrdilo, aby si šli vsadit na Němky. Nicméně pokud se na možnosti u českých hráček podíváme po krátkém zamyšlení, zjistíme že Iveta zas tak nelogickou volbou nebyla.
Její hra je (nebo alespoň v prvních 3 lednových týdnech byla) značně vyzrálejší, než jak ji pamatujeme (ovšem u Ivety měl vždy na její herní pohodu značný vliv aktuální vztah, ten současný vypadá po bouřlivém wimbledonském  vystřídání Jürgenovy expartnerky z hlediska Ivetiny tenisové výkonnosti značně nadějně), i když na první pohled Iveta může mnohým připadat jako profesorka tenisu v nejlepších létech. Barbora Záhlavová-Strýcová by pravděpodobně po mediálním propírání skandálu jejího otce (zvláštní, jak na sebe navázaly úterní rozhovor s Barbarou, ve kterém se zmínila o chystaném setkání rodičů zhruba po roce, a středeční informace o zatčení) musela značně rozšířit svůj slovník nepublikovatelných výrazů, kterými si podle svých slov dodává sebedůvěry, a Ota Černý by se asi na zítřek moc nevyspal přemýšleje, kde narychlo sehnat technologii pro automatizovaná vypípávání. Hra Lucie Hradecké přes sympatický výkon na Australia Open je přece jen o něco labilnější než Ivetina.
Těžkým dumáním musela projít i druhá strana. Barbara Rittner stojí před značným očekáváním německých fanoušků, kterým konstelace tenisových hvězd nadělila nejvyšší počet hráček v TOP 30 od dob Steffi Graf. Nemocná Andrea Petković, která by za normálních okoloností byla jedničkou, ji rozhodování ještě ztížila, poněvadž Sabine Lisicki, Julia Görges i Angelique Kerber podávají v posledních měsících obdobné výkony. Post jedničky víceméně logicky padl na aktuální čtrnáctku WTA žebříčku, kterou je Sabine, ale s nominací pro druhou dvouhru se musela Bára zapotit. Pokud Julia nesplní očekávání, co asi řekne Barbara matce Kerber, která ve své dceři vidí jasnou budoucí jedničku ženského tenisu, které zatím jen nesportovní okolnosti zabránily být již dnes v TOP 10?  Navíc německé tenisové publikum očekává víceméně hladkou výhru a spekuluje spíše o tom, na koho Němky narazí na konci roku ve finále. Nutno však poznamenat, že Němci vždy sází spíše na prostoduchou statistiku a nedbají na okolní vlivy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat