Stránky

středa 22. února 2012

Dubajské písky: Shahar Peer odjíždí přes porážku nadšena

Neznalému se dnes mohlo zdát, že Agnieszką Radwańska byla na vedlejší kurt vykázána za včerejší tragický výkon ve druhém setu s Aleksandrou Wozniak. Důvod byl jinde, její dnešní soupeřkou byla sympatická Izraelka Shahar Peer, která se již sedmým rokem pohybuje v širší světové špičce WTA žebříčku.
Ta v roce 2009 nebodržela od Spojených arabských emirátů vstupní vízum s dosti vágním zdůvodněním, po pokutě od WTA a hrozbě řady tenisových kolegů, že turnaj budou bojkotovat, šli pořadatelé do sebe a Shahar startuje pravidelně s velmi dobrými výsledky. Méně známou skutečností ovšem bylo, že Shahar vždy, včetně dneška, startuje na izolovaném kurtu s kontrolou diváků, zvláštní šatnou a ochrankou. Byť se letos s turnajem loučí dříve, než byla zvyklá (připomeňme že předloni ji porazila až Venus Williams v semifinále, kamžto Shahar prošla přes Yaninu Wickmayer, Virginii Razzano, Carolinu Wozniacki a Na Li, loni ji Caroline zastavila ve čtvrtfinále), odjíždí navýsost spokojená, dle svých slov nadšená Dubajem. Zatímco předloni a loni jí bylo umožněno cestovat pouze mezi hotelem a tenisovým areálem, letos jí byl dovolen pohyb, byť pod dohledem, takže mohla navštívit dubajské "památky", jako např. nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, speciálně pro ni a její doprovod spustili opakovaně Dubajskou fontánu, která stříká vodu do výšky 500 stop... Shahar dodáva: "Vždy jsem slyšela, jak je Dubaj krásná, ale poprvé mohu říci, že jsem z ní něco viděla". 

1 komentář:

  1. Vyborny blog! Skoda, ze takhle nekomentujete i muzsky tenis (komentujete, ale jen okrajove). Skoda. Ale tleskam a pravidelne ctu :-)

    versik

    OdpovědětVymazat