Stránky

pátek 3. února 2012

Nadal jako vzor pro plátce daně

Jsou tomu sotva 2 dny, kdy se se švýcarský Tagesanzeiger široce rozepsal o Rafových přednostech vůči jeho konkurentům v TOP 4, což byl mimochodem u tohoto deníku poněkud neobvyklý počin, poněvadž tenisové příspěvky, kde hlavním jmenovaným není Roger Federer, jsou zde značně řídkým jevem.
V článku se autor, kromě pár jiných postřehů, jako např. postupně se zvyšující schopnosti unést porážku či potlačovat emoce, zmínil o tom, že by Nadal mohl být pro ostatní i vzorem, co se týče placení daní, které odvádí doma na Malorce, což ho má stát ročně přes 10 mil. Euro, zatímco např. Djoko, byť pro rodné Srbsko dělá "mnoho dobrého" (cituji autora), je daňovým rezidentem v Monacu.
Otázka je, jak si to dá autor dohromady s dnešním tenisovým drbem dne, dle kterého zahájily finanční úřady šetření proti jeho firmě Aspermir, která je řízena jeho otcem a z příjmu v období 2005 - 2009 ve výši 47 mil Euro odvedla na daních 11 000 Euro. Tagesanzeiger se dnes této informaci kupodivu nevyhnul, pod článkem je ale podepsán jiný autor nežli ve středu.

Žádné komentáře:

Okomentovat