Stránky

středa 14. března 2012

O kom se mluví: Denis Istomin

Denis Istomin, 25 let, aktuálně 51. hráč žebříčku ATP, dosud nejlepší umístění 39. místo v srpnu 2010. Když se letos v únoru propracoval do finále v San Jose, kde podlehl stoupající hvězdě Milosi Raonicovi, zaujal svou nápaditou hrou některé tenisové publicisty, co kdyby z něho něco bylo? Když před 14 dny dopisovatelka onthegotennis.com sepsala "10 věcí, které byste měli vědět o Denisu Istominovi", netušila, že Denis v Indian Wells překazí světové pětce cestu do osmifinále.
1. Je to "mama's boy", matka Klaudia ho trénuje a Denis to míní tak ponechat i nadále.
2. Nehrál v juniorské kategorii. V roce 2001 si dost vážně zranil nohu při děsivé autonehodě. Následky: 3 měsíce v nemocnici, 80 stehů, 2 roky nevzal raketu do ruky. Znovu normálně trénovat začal až na podzim 2003, v roce 2004 začal s turnaji Futures.
3. Má ledničku od Uzbekistánské tenisové federace. Je na ní napsáno "Best shot", Denis si osobně není moc jistý, proč ji vlastně dostal. Bylo to v roce 2010 po US Open, kde sice ve druhém kole prohrál s Rafaelem Nadalem, ale  diváky v daném zápase nadchl v tiebreaku druhého setu skvělou obranou zakončenou neuvěřitelným úderem po nádherném skluzu.

4. Je Rus. Narodil se v Rusku, do Uzbekistánu se rodiče přestěhovali, když mu byly 3 měsíce. V Rusku má oficiální bydliště a Rusy na okruhu počítá mezi své nejlepší přátele.
5. Fanoušek Realu Fanoušci Barcy, Interu či Arsenalu nechť Denisovi prominou.
6. Má velký smysl pro humor. Ač je v principu stydlivý a navíc angličtina není jeho jazyk č. 1, je třeba se tím nenechat zmást. V San Jose po finále děkoval Milos Raonic divákům s tím, že by si v San Jose měl koupit dům. Istomin poté podotkl, že on by rád udělal totéž, jen ten dům by byl menší než Milosův.
7. Autor řady nádherných úderů. Shot ve Flushing Meadow 2010 nebyl zdaleka jediným tenisovým skvostem, jedním z mnoha dalších povedených je ze zápasu s Richardem Gasquetem loni v Monte Carlu.



8. Loni vyhrál 6 challengerů během 6 týdnů. Challenger nechallenger, je to slušný výkon.
9. Diplomy nemá jen z tenisu. Loni v červnu stačil odpromovat na uzbekistánské Univerzitě tělesné výchovy a sportu.
10. Je na nejlepší cestě do TOP 20. Letos 14 vyhraných zápasů, pokud zahrneme i kvalifikace. Jinak 3 čtvrtfinále, 2krát semifinále, 1 finále. Před Indian Wells porazil kromě jiných Richarda Gasqueta, Pablo Andujara, Andyho Roddicka či Juliena Benneteaua. Až do srpna nemusí prakticky  obhajovat žádné body a v IW je po včerejšku v osmifinále.

Vše nejlepší na cestě vzhůru, Denisi!

Žádné komentáře:

Okomentovat