Stránky

čtvrtek 1. března 2012

Tenisový příběh: Bubka Junior - syn legendy, přítel jedničky


Viktorija Azarenko má vlastně docela štěstí na dotěrné novináře. S otázkami typu "Myslíte si, že udržíte vítěznou šňůru stejně dlouho jako Djoković" se vypořádává bez problémů, tázající pak vypadá před kolegy jako idiot, dotaz, jaké to je být světovou jedničkou, aniž by vyhrála grandslamový turnaj, jí kladen být nemůže a na Sergeje Bubku ml., známého jako Bubka Junior, se v poslední době nestačil nikdo zeptat. Pokud by se zdálo, že vztah, který byl zmiňován někdy v polovině loňského roku, vyšuměl do ztracena či zapomnění, tak připomeňmě Vikčinu děkovnou řeč po finále v Melbourne: "I would like to thank my team—you guys have been supporting me for so long and believing in me, and it made me realise that I can believe in myself and I can finally raise this trophy. I want to thank my parents, who are watching for sure now, my friends, my boyfriend and my grandmother, the person who inspires me the most in my life.", kde svého přítele sice až za svými přáteli, nicméně před babičkou. Jakožto 158. na žebříčku ATP musel Sergej v Melbourne do kvalifikace, kterou se mu projít nedařilo, byl ale pak o to větší oporou své přítelkyni. 
Bubka Junior o sobě říká, že chce být famous for being me”, i když ví, že s tím nic moc nenadělá, nechce být spojován ve své vlastní sportovní kariéře se svým otcem. Pro mladší generaci, která se hůře oritentue v mimotenisové historii, dodejme, že Sergej Bubka otec je jedním z nejslavnějších atletů všech dob, 6násobný mistr světa ve skoku o tyči, k tomu nějaké to zlato z olympiády, světový rekord pokořil 35 krát. Osobně nikdy neuvažoval, že by se pokoušel prosadit ve skoku o tyči. "I když se ode mne v tenise také dost očekává, tam by byl tlak ještě daleko vyšší." Osobně klade důraz na přísnou tréninkovou morálku. "Mám dobrý servis a na kurtu jsem rychlý, ale jedna z prvních věcí, kterou mne otec naučil, je, jak je důležité opravdu tvrdě makat. Kdykoliv jsem na tréninku, dávám do toho všechno."  
Co na to autor blogu? Jediný komentář na www.thetennisspace.com, odkud bylo pro tento text z větší čerpáno, říká stručně "poor guy"... Bubkovi Juniorovi je 25 let, tvrdě maká a do jisté míry se v tenise prosadil. Nicméně v klokotu velkosvěta kolem světové jedničky tento vztah během nedlouhého období pravděpodobně vyšumí do ztracena či zapomnění.

2 komentáře:

  1. Pěkný blog, stálo by za to vylepšit gramatiku: "6-ti násobný" -> "6násobný".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) díky, opraveno, holt je občas nutno nahlédnout do starých školních sešitů

      Vymazat