Stránky

čtvrtek 8. března 2012

Pětka méně viditelných

Je řada hráčů, kteří hrají tenis na velmi dobré úrovni, ale přesto se o nich tak nějak píše méně, než by si zasloužili. Ve Sports Illustrated se pokusili najít pětku "méně viditelných", kteří by v příštích dnech mohli zaskočit věhlasnější soupeře.
Jekatěrina Makarova sice na sebe upozornila na Australian Open, kde ve druhém kole vyřadila Kaiu Kanepi, pak prošla dále přes Veru Zvonarevu, tehdy světovou sedmičku, načež následoval šok, když v osmifinále vyřadila Serenu Williams. Ve čtvrtfinále již sice nestačila na Mariu Šarapovu, ale přesto se stala objevem počátku sezóny, ukázala se jako mimořádně vyrovnaná hráčka, která si nic nedělá z velkých jmen. Nicméně po Melbourne z radaru WTA zmizela, neodehrála jediný zápas, takže se jen můžeme těšit, co si mimo dohled připravila. Že si v prvním kole poradí s Bethanie Mattek-Sands, je pro Sporst Illustrated jaksi samozřejmostí, tahákem by měl být její zápas ve druhém kole s Caroline Wozniacki.
Dále se do hledáčku dostala Lucie Šafářová, která autorům imponovala svým vítězstvím v Dauhá nad Caroline Wozniacki. Autoři vyzdvihují její mimořádnou schopnost odolávat mečbolům a odolnost v obtížných momentech. Předpověď pro Lucku zní: čtvrtfinále s Marion Bartoli a pak možná ještě dál.
Třetí zástupnkyní v soupisce se stala Daniela Hantuchová, která Indian Wells miluje, je to místo jejího prvního WTA titulu, v roce 2002 zde zvítězila ve finále nad Martinou Hingis, během cesty pavoukem se musela kromě jiného vypořádat i s Justine Henin. Po pěti letech zde triumfovala znovu, ve finále porazila Světlanu Kuzněcovu. Dalších pět let uplynulo a letos se zatím Daniele velmi daří, nepočítame-li vyřazení v prvním kole v Kataru. V průchodu do čtvrtfinále ji nejprve ve druhém kole bude bránit Klára Zakopalová, pak by mohla narazit na Věru Zvonarevu a eventuélně  Li Na.
Z kluků se do pětky dostali Kevin Anderson a Nicolas Almagro. Prvně jmenovaný je čerstvým nositelem titulu z Delray Beach, kde cestou do finále kromě jiných musel zdolat Johna Isnera a Andyho Roddicka, kterému odvrátil 3 mečboly. V Indian Wells by se mohl potkat ve třetím kole s Novakem Djokovićem. Španělský tenista zase v únoru obhájil titul v Sao Paulu, o týden později podlehl v Buenos Aires ve finále Davidu Ferrerovi. Pak v Acapulcu podlehl Fernandu Verdascovi sice již ve čtvrtfinále, ale nutno říci, že po skvělém výkonu obou hráčů. Jeho potencionální cesta vzhůru pavoukem vede přes Sama Queryho, Keie Nišikoriho a ... Tomáše Berdycha.

Žádné komentáře:

Okomentovat