Stránky

pátek 2. března 2012

Z dubajských písků: Tomáš Berdych v pesimistické náladě

Část pozápásové tiskové konference s Andym Murrayem a Tomášem Berdychem, ve které se oba vyjadřují ke zvláštnímu výkladu rozhodčího sporného momentu po Andyho podání, pronikla do titulků zaoceánských tenisových webů. Pokud sudí z umpiru viděl Tomášův výraz na konci videa, tak se mu v nejbližších hodinách rozhodně snažil vyhýbat.
Značné publicity se dostalo také Tomášovu trochu pesimistickému konstatování ohledně mimořádně špatné konstelace tenisových hvězd. "Je to opravdu drsné hrát tenis v této éře. Pro zisk Grand Slamu je třeba porazit 3 top hráče. Jedna věc je snad trocha štěstí, dostat se v pavouku na tu stranu, kde je jich méně. Oni hrají pořád skvěle, ale já se snažím ze všech sil, každý den jdu za svým cílem, vyhrát aspoň jeden grandslamový titul. To by mně stačilo."
Ale dubajský ATP turnaj měl svou aférku hned z kraje týdne. Na žebříčku nejvýše postavený  arabský hráč, Tunisan Malek Jaziri (104. v ATP), si postěžoval novinářům, že se cítí poněkud poškozen organizátory turnaje, poněvadž počítal s divokou kartou arabskému hráči, jak zde vždy bylo dobrým arabským zvykem, a místo toho se dozvěděl, že musí hrát kvalifikaci, a to pouhých 14 hodin před jejím zahájením. V té prohrál až ve finále, s Andrejem Goluběvem, přesto však doufal, že se dostane do pavouka jako lucky loser, ale nestalo se tak, žádné zranění či nemoc, ani písečná bouře, která se prohnala Dubají v neděli, nikoho z hlavního pole nezasypala. Co ho však namíchlo, byla skutečnost, že divoké karty obdrželi Marko Djoković (869. v ATP), bratr číslo jedna ATP jedničky a Bubka Junior (190. v ATP), muž číslo jedna WTA jedničky. Organizátoři s arabskou stručností a výstižností jen konstatovali, že je to jejich věc, že vztahy se světovou jedničkou jsou pro ně a prezentaci turnaje důležité.

Žádné komentáře:

Okomentovat