Stránky

pátek 2. března 2012

Páteční síťovinky: Roger chce poznat Jižní Ameriku, Ernests bere tenis vážně

Roger Federer sice zatím nepotvrdil drby, že by měl být tím druhým v megaexhibici na megastadiónu v Madridu, ale zato přiznal, že něco pravdy je na pověstech ohledně jeho letošního výletu do Jižní Ameriky. V tomto světadíle totiž Roger dosud nikdy nehrál turnaj a velmi rád by to ještě letos trochu napravil alespoň krátkým exhibičním turné. Vhodná místa jsou zatím v hledáčku jeho týmu a organizátorů, zdali sbírku na jeho finanční požadavky uspořádají amazonské kmeny nebo kolumbijské kartely není dosud známo, načasování s dopadením šéfa peruánské Světlé stezky je čistě náhodné.
Již po 2 týdny je za velkou louží věnována nezvykle velká publicita tenisovému bohému Ernestsi Gulbisovi. Není divu, pokud je někdo syn zbohatlého lotyšského investičního bankéře, tak pozornost přitahuje často, stačí někoho svézt privátním tryskáčem nebo po vášnivých okamžicích s prostitutkou strávit noc ve vězení ve Stockholmu . Ernests navíc v Delray Beach před 2 lety vyhrál první ze svých 2 turnajových prvenství a obecně je dosud považován za mimořádný tenisový talent, poněvadž se vyšplhal celkem vysoko (loni v únoru 21. v ATP), aniž by ho někdo viděl pořádně trénovat. Teď, poté co od listopadu až do tohoto týdne nevyhrál jediný turnajový zápas, to ale hodlá změnit, alespoň na nějakou dobu. Před dnešním čtvrtfinále se nechal slyšet, že teď se věnuje tenisu naplno, protože: "Uvědomil jsem, že je mi teď 23, pokud ničeho nedosáhnu tento nebo příští rok, je má kariéra pryč. Nejsem ten typ, co bude mít zničené tělo a všechno, až mi bude 27 nebo 28." Možná to chtělo s tím tréninkem začít dříve, jeho soupeř Marinko Matosevic, v ATP č. 173, po prvním setu zápas otočil a Ernestse poslal na letiště.
Milos Raonic si ve volném týdnu užívá kalifornské pláže, což v jeho pojetí znamená, že běhá ostošest a s ním celý jeho realizační tým. Pokud si někdo při pohledu na dané foto mimoděk vzpomněl na Tajemství mého úspěchu, kde manažéři na střeše mrakodrapu klukům kolem Milose jakoby z oka vypadli, tak není sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat