Stránky

pondělí 26. března 2012

Pondělní střípky: Mardy na vedlejší koleji, Serena je na zajíčky

Mardy Fish si má na Floridě věru nač stěžovat. Ač v žebříčku ATP je z Američanů nejvýše, pořadatelé jeho první utkání naplánovali na Grandstand, kterýžto kurt je přes svůj honosný název až miamským číslem 2. Přestože Mardy tuto pro něj nemilou skutečnost kritizoval před utkáním i po něm s tím, že "velké zápasy se mají hrát na velkých místech", nebyl zřejmě pořadateli zařazen po bok "velkých". I pondělní zápas 188 cm vysokého Mardyho s více než dvoumetrovým Kevinem Andersonem byl naplánován na Grandstand, navíc na neoblíbenou 11. hodinu dopolední. Vzhledem k tomu, že i v tomto utkání Mardy zvítězil, jest otázkou, zdali by naopak neměl být pořadatelům vděčen.


Není tomu tak dlouho co si třicetiletá Serena Williams vyšla s dvacetiletým Grigorem Dimitrovem na procházku po pamětihodnostech jeho bydliště (Paříž) a hned se vyrojily dotazy a fámy, co to vlastně má znamenat. Znalci a znalkyně rozhodly, že to mělo veškeré rysy standardního rande. Více než měsíc museli senzacelovci čekat, až se dočkali Sereny včera v hledišti při zápase Grigora s Tomášem Berdychem. A opravdu, Serena tleskala téměř pokaždé, když Tomášův forhend letěl do sítě, což bylo poměrně často. Grigor po otázce od OnTheGoTennis, zdali chodí se Serenou, velmi zčervenal a pak odpověděl, že jsou dobří přátelé a že jen seběhla dolů mu pogratulovat. Zdali se dnes Grigor dostaví na centrální kurt, kde po 19. hodině nastoupí Serena proti Sam Stosur, není zatím známo.

Po celý týden John Isner rozdával úsměvy a interview, "teď, když jsem v TOP 10, chci ještě výše". Nicméně tenisová fortuna a neúprosné zákony statistiky a pravděpodobnosti mu v neděli nakloněny nebyly, když ho v rozletu a vzestupu zastavil Florian Mayer. John však sportovně pogratuloval soupeřovi k úspěchu, uznal, že Florian byl v neděli na kurtu bez pochyb tím lepším hráčem.

Žádné komentáře:

Okomentovat